fbpx

Видове пластични операции,

които се извършват при нас в клиниката

Ринопластика

(първична и вторична)

Ринопластиката е пластична операция за корекция и реконструкция на формата на носа. Тя е една от най-често срещаните хирургични процедури. Чрез нея могат да се намалят размерите на носа, да се промени формата на върха или мостчето, да се стеснят или разширят ноздрите, както и да се промени ъгълът между носа и горната устна. Тази операция може да коригира вроден дефект или белег, или да облекчи до известна степен дишането.

Мамопластика

(уголемяване на гърди)

Оперативно уголемяване на гърди. Прави се чрез поставяне на импланти. Може да коригира размер и да промени формата на гърдите. Операцията за увеличаване на бюста е една от най- популярните. Приетите норми на красотата, като желанията на жените, често ги водят до такава процедура. Всяка жена иска да има красиви гърди и това може да се постигне с мамопластика.

Отопластика

(уши)

Отопластиката е пластична операция, при която се променят размера, разположението и/или формата на ушите. Най-често се прилага на хора с щръкнали уши, за да се приберат по-близо до главата.

Блефаропластика

(очи)

Блефаропластиката е един от методите на съвременната пластична хирургия, която коригира дефектите на кожата около очите или формата на очите. Често се използва и за премахване на признаците на стареене.

Липосуксия

Това е процедура, с която могат да се премахнат нежеланите натрупвания на мастна тъкан в определени области на тялото.

Липофилинг

Липофилингът е една от модерните процедури, които предлага пластичната хирургия. Липофилинг е процедура по коригиране на лицето и тялото чрез извличане на собствена мастна тъкан от една зона и поставянето й в друга с цел изглаждане на кожата или запълване на "кухини".

Call Now Button